Kvällens Tips!

Vill tipsa er som kankse har missat att de börjar en ny kriminalserie4:an ikväll kl 21.00. Oskyldigt dömd Missa inte!!!


Oskyldigt dömd är ett svenskt nyproducerat kriminaldrama från 2008 i 12 avsnitt.

Straffrättsprofessorn Markus Haglund (Mikael Persbrandt) leder, till en början högst motvilligt, kursen Oskyldigt dömd vid Uppsala universitet. Markus är briljant i sitt arbete och drivs av att få visa på brister i rättssystemet och genom sina lyckade resningar knäppa rättssystemet på näsan. Som person framstår han som tämligen odräglig, en kvinnokarl med narcissistiska drag. Det till trots är professor Haglund en sann idealist i grund och botten.

I tolv fristående avsnitt sätter Markus Haglund, tillsammans med sina fyra begåvade och noggrant utvalda juridikstuderande Fia Jönsson (Sofia Ledarp), Anna Sjöstedt (Helena af Sandeberg), Belal Al-Mukhtar (Francisco Sobrado) och Roger Andersson (Leonard Terfelt), tänderna i fall där straffade misstänks vara oskyldigt dömda. När de tar sig an ett fall väcks farliga krafter till liv - det bästa sättet att bevisa någons oskuld är att finna den verklige gärningsmannen. Markus och hans adepter brinner för att lösa gåtorna och finna sanningen. Men resan dit är ofta nervkittlande och farlig.

Anna, Belal, Fia och Roger har alla olika skäl till varför de just vill gå den här kursen. Karriäristen och överklassflickan Anna har alltid varit bäst i klassen och ser Haglunds namn på utbildningsbeviset som en gräddfil till de mest prestigefyllda juristjobben. Fia är idealisten som sett orättvisorna på nära håll och som brinner för de svaga i samhället. Belal är invandrarkillen som blev den förste i sin familj att skaffa sig en akademisk examen. Före detta polisen Roger blir genom ett falskt vittnesmål indragen i Oskyldigt dömd-gruppens första fall.

I Oskyldigt dömd finns ytterligare två kvinnor och en man i den fasta ensemblen. Caroline Gustavsson (Anja Lundqvist) är professor i komparativ rätt och prefekt på juridiska fakulteten i Uppsala. Hon är Markus chef. Och nyskild. Ulrika Stiegler (Marie Richardson) är kammaråklagare vid åklagarmyndigheten i Stockholm och en återkommande motståndare till professor Haglund. Tomas Thomén (Magnus Mark) är rektor magnificus vid Uppsala universitet, och om det inte vore för professor Haglund skulle han ha full kontroll på verksamheten.

Ni kanske har märkt vid de här laget att ja tycker om kriminalserier;) Å att Mikael Persbrandt är med gör ju saken ännu bättre, han e ju så jäkla bra!

Annars har de inte hänt så mycke idag, vaknade me en sjudundrande huvudvärk så största delen av eftermiddagen bestod av vila framför Disneychannel.
Sen tog ja tillslut på mig lite kläder å gick hem till mamma å fick lite mat, dillkött och potatis Mumms:) Mattias fick även två matlådor, hon e snäll hon!

Sen tog ja mig en timmes promenad till andra sidan stan och höll älsklingen sällskap när han jobbade.
Nu har vi precis ätit pizza å kollar på idol o käkar popcorn.

Va har ni gjort idag?

                                                         P o K

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0